NL EN

Educatie

Digitaal lesboek

Onderdeel van het project Kinderen van zwarte bevrijders is een digitaal schoolboek. Dat wordt samengesteld in samenwerking met het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) en Avoice, het virtuele kenniscentrum van de Congressional Black Caucas Foundation (CBCF).

In het schoolboek zal de segregatie in het Amerikaanse bevrijdingsleger worden behandeld. Ook de verhalen van de zwarte bevrijdingskinderen komen aan bod. Tevens wordt een link gelegd naar de actualiteit. Het boek is zowel bij lessen geschiedenis als maatschappijleer in te zetten.

Het digitale schoolboek zal naar verwachting in september 2017 verschijnen en via deze website te downloaden zijn. De website heeft ook een archieffunctie: nieuwe informatie en beeldmateriaal m.b.t. het onderwerp worden er op vastgelegd. Op deze plaats wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Financiële bijdragen

Het wachten is op subsidie waarmee dit laatste onderdeel van het oral history project kan worden gerealiseerd. Mocht uw organisatie een financiële bijdrage willen leveren dan informeren we u graag nader over de opzet en tegenprestatie via info@africanamericanliberators.nl.

Avoice
Lees verder over segregatie in het Amerikaanse leger
Lees de verhalen van de bevrijdingskinderen

Het bijbehorende boek ‘Kinderen van zwarte bevrijders’ is vanaf nu te koop.

“Het is een boek dat ons verrast en aan het denken zet.”
- Ad van Liempt

Bestel nu